tiistai 29. marraskuuta 2016
     Käden taidoilla aidosti hyvää mieltä

  Maassa järjestetään silloin tällöin keskeneräisten käsitöiden näyttelyitä, joihin voi toimittaa tuotoksensa selitysten kera. Itse olisin voinut niihin lähettää mm. tilkkutäkin ja Savon vaakunan. Tämän vaakunan, ristipistotyön, aloitin Savossa syntyneen äitini 60-vuotispäiväksi. Sain valmiiksi taustan ja jousen nuolineen, mutta vaakunan kruunun helmet osoittautuivat liian vaikeiksi. Muistin työn aina silloin tällöin, syntymäpäivät tulivat ja menivät, mutta äiti ehti nukkua pois 90-vuotiaana vaakunan valmistumatta.  Toinen ristipistotyö, huoneentaulu Oma koti kullan kallis, sentään valmistui. Tosin sitä ei ole koskaan saatu kehystettyä, joten kultaiset kodit ovat ehtineet vaihtua ennen kuin huoneentaulua on saatu seinälle.
  Kaikki nämä tulivat mieleen, kun pitelin tänään Snadeilla treffeillä kädessäni uunituoretta Keinutuolin kertomaa, Kädentaidon tarinoita Kinaporin palvelukeskuksesta. Miten paljon on Kinaporissa 30 vuoden aikana saatu aikaan! Kirjaseen on koottu käyttäjien tarinoita siitä, mitä Kinaporin kädentaidot ovat heille merkinneet. Mahtavia tarinoita iloista ja suruista puun, metallin, saven,     mosaiikin, lasin, lankojen, kankaiden, maalien ym. äärellä. Ilo osaamisesta, uuden oppimisesta, mukavasta porukasta ja ihanista ohjaajista välittyy kävijöiden kertomuksista. Runsaat valokuvat ja laadukas painojälki viimeistelevät hienon kokonaisuuden. Julkaisun päättävä tietoisku kertoo, että vuoden aikana kävijöitä kaikissa työpajoissa on noin 6000 henkilöä. Mikä määrä onnistumisen kokemusten etsimistä ja niiden löytämistä!
  Tämä julkaisu jos mikä innostaa kokeilemaan ja tulemaan mukaan. Jo kertomusten otsikoita selaamalla saa käsityksen, mistä on kyse: tekemisen ilon energiaa, parasta terapiaa, yhteenkuuluvaisuuden tunne tai helppo tulla, ilo olla. Kädet tuottavat konkreettisen tuotoksen, mutta kaiken kruunaa hyvä olo ja virkistynyt mieli. 
Loistava käyntikortti!
Pirjo Tiippana
tuleva käden taitoihin tutustuja (ehkä ilman Savon vaakunaa)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti