perjantai 26. tammikuuta 2018


Tervehdys ja Hyvää uutta vuotta 2018

Vuosi on jo hyvässä vauhdissa. Kevään tapahtumia on suunniteltu sekä vapaaehtoisten että henkilökunnan toimesta.


Yksi kiinnostavimmista tapahtumista on vapaaehtoisten suunnittelema ja organisoima Kinaporin Keväthumaus, perjantaina 23.3.2018.

Tapahtuman suunnittelu alkoi viime kevään vapaaehtoisten virkistysmatkalla, jossa he suunnittelivat päivän toteutusta ryhmissä. Ohjeistuksena oli, että tapahtumassa pitää ottaa huomioon yhdessä sovitut  Kinaporin arvot ja sosiaalinen esteettömyys ja suvaitsevaisuus. Ryhmissä mietittävinä olivat; tapahtuman markkinointi, tarjoilu, käsityöpajat ja – näyttelyt, retkikohde sekä ohjelma.

Olen kyllä jälleen kerran positiivisesti yllättynyt siitä innokkuudesta ja osaamisesta, miten tapahtuman suunnittelu lähti käyntiin. Tapahtumaa suunnittelemaan valittiin työryhmä, joka organisoi suunnittelun pohjalta päivän kulkua, aikataulua ja toteutusta.

Tapahtumaan liittyvä retkikohde on tiedekeskus Heureka, jonka ajankohta on samalla viikolla, pari päivää aiemmin 21.3.2018.

Markkinoinnissa on huomioitu sekä yhteistyökumppanit, poliittiset päättäjät että media. Ennakkopuhveilla markkinoidaan tapahtumaa jo muutama viikko ennen tapahtumaa.

Tarjoilusta vastaavat vapaaehtoiset ovat alansa ammattilaisia.

Käsityöpajoja ja –näyttelyjä on suunnitellut käsityötiimi. Tarkoituksena on nostaa esille heidän tekemiään käsitöitä. Työpajoissa voivat asiakkaat valmistaa itse esimerkiksi korun. Kinaporissa kokoontuu myös maahanmuuttajien MultiKulti-ryhmä sekä romaanien-ryhmä ja heitä pyydetään mukaan esittelemään heidän omaan kulttuuriin liittyviä käsitöitä. Aulan ja vitriinin koristelu kuuluu myös tälle ryhmälle.

Ohjelmaa on suunniteltu koko tapahtuman ajaksi: vapaaehtoistoiminnan esittelyä, vertaisryhmien vetäjien haastattelua, tuolitanssia, kuorolaulua, vapaaehtoisten esityksiä, karaokea ja yhteislaulua sekä lopuksi tanssit.

Mielenkiintoinen ja riemastuttava päivä, on siis tulossa,  siitä olen vakuuttunut. Tapahtumasta tekee poikkeuksellisen myös se, että sen organisointi ja toteutus on annettu vapaaehtoisille. Henkilökunta toki avustaa tarvittaessa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti